Statut
Corporaţie sprijină următoarele obiective de interes public:
-
sprijinirea artei şi a culturii
-
sprijinirea adoptării unui mod de gândire internaţional, adoptării toleranţei în toate ramurile de cultură şi a unui mod de gândire prin care să rezulte înţelegerea dintre popoare.
Regulamentul ONG-ului Ars universalis – Asociaţie înregistrată
Articolul 1: Numele, sediul, înregistrarea, anul comercial
-
Asociaţia poartă numele „Ars universalis”, asociaţie înregistrată
-
Asociaţia are sediul în Wuppertal.
-
Aceasta trebuie să fie înregistrată în Registrul Asociaţiilor.
-
Anul comercial este acelaşi cu anul calendaristic.
Articolul 2: Scopul asociaţiei
-
Într-o epocă, în care datorită reprezentanţior fundamentalişti războaiele şi teroarea devin soluţia frapantă de rezolvare a conflictelor, această asociaţie işi propune să aducă un contrapunct şi să transmită un simţ al comunităţii prin intermediul artei şi culturii şi pe această cale să sprijine înţelelgerea dintre popoare. Programul asociaţiei nu cunoaşte limite religioase şi are un caracter interconfesional.
Asociaţia sprijină schimbul cultural între artişti, în special muzicieni, la un nivel naţional şi internaţional. În mod special se doreşte a pune pe aceeaşi scenă opere ale budismului, creştinismului, iudaismului şi ale islamismului prin evenimentul „Festivalul muzicii sacre”.
-
Asociaţia îşi va atinge ţelurile, în special prin:
-
Scoaterea în evidenţă a mijloacelor mass-media, cum ar fi suporturile de înregistrare audio şi scrieri publicate şi proiectarea site-urilor de internet.
-
Expoziţii de artă plastică din toată lumea
-
Evenimente de artă bazată pe reprezentaţii, evenimente muzicale şi literare din ţări diferite
-
Acordarea sprijinului rapid şi nebirocratic, în ceea ce priveşte artiştii aflaţi în situaţii nefericite
Articolul 3: Altruism
Corporaţia acţionează în mod altruist; ea nu are ca ţel principal câştiguri economice. Resursele corporaţiei trebuie să fie folosite doar în vederea îndeplinirii scopurilor ce sunt
menţionate în regulament. Membrii acesteia nu posedă în calitatea lor de membri un ajutor material care să provină din resursele corporaţiei.
Nu trebuie să fie favorizată nicio persoană prin anumite cheltuieli ce nu au legătură cu obiectivele corporaţiei sau prin remunerări enorme fără sens.
Articolul 4: Apartenenţa la organizaţie
Asociaţia este alcătuită din membri de rând, membri susţinători şi din membri de onoare.
-
Orice persoană fizică sau juridică poate deveni membru al asociaţiei, atâta timp cât persoana respectivă sprijină obiectivele asociaţiei.
-
Conducerea hotărăşte în scris dacă cererea de admitere în asociaţie este acceptată sau nu.
-
Apartenenţa la organizaţie se încheie prin retragere, excludere sau moarte.
-
Retragerea unui membru se face printr-o declaraţie scrisă formulată conducerii cu un termen de 3 luni la finele anului comercial.
-
În momentul în care un membru încalcă grav regulamentul referitor la obiectivele şi interesele asociaţiei, acesta poate fi exclus imediat de către conducere. Membrul respectiv are dreptul de a se justifica înainte de a se lua decizia finală.
-
Se poate face recurs la decizia finală de excludere într-un termen de 14 zile din momentul în care decizia respectivă a fost anunţată, recurs ce va fi analizat la următorul consiliu al membrilor.
-
Apartenenţa la organizaţie oferă dreptul de a favoriza concertele şi evenimentele asociaţiei
Articolul 5 Contribuţiile
Membrii plătesc contribuţii în funcţie de deciziile Consiliului Membrilor. În vederea stabilirii valorii contribuţiilor şi scadenţei acestora, este necesar să se ajungă la o majoritate simplă a membrilor ce au voie să voteze in cadrul Consiliului Membrilor.
Articolul 6 Organele asociaţiei
Organele asociaţiei sunt:
-
Conducerea
-
Consiliul Membrilor
Articolul 7 Conducerea
-
Conducerea este reprezentată de un Preşedinte. Preşedintele este în acelaşi timp şi director artistic. Preşedintele reprezintă asociaţia din punct de vedere juridic şi în afara instanţei. Funcţia de preşedinte este exercitată cu onoare. Cheltuielile efectuate îi vor fi rambursate.
-
Preşedintele este ales de către Consiliul Membrilor pentru o perioadă de 4 ani. Alegerea aceluiaşi preşedinte după această perioadă este posibilă.
-
Preşedintele ales îşi va păstra funcţia , până în momentul în care un succesor va fi ales.
-
Preşedintele are datoria de a conduce afacerile curente ale asociatiei. Conducerea are dreptul, în cazul în care este nevoie, să aleagă un director executiv. El poate, în caz că e nevoie, să le dea angajaţilor şi colaboratorilor liber profesionişti sarcina de a se ocupa de afacerile în desfăşurare ale asociaţiei. Aceste persoane pot solicita o compensaţie corespunzătoare timpului de lucru şi forţei de muncă depusă.
-
Dacă anumite paragrafe ale regulamentului asociaţiei specifică împotrivirea de a se înregistra în Registrul Asociaţiilor sau nu respectă interesul public prin Administraţia Financiară, asociaţia are dreptul de a face anumite schimbări ce nu trebuie să fie stabilite de Consiliul Membrilor. Aceste schimbări pot fi menţionate la următorul Consiliu.
-
Conducerea este responsabilă de toate aspectele asociaţiei ce nu sunt prezentate Consiliului Membrilor direct prin regulament.
Articolul 8 Consiliul Membrilor
-
Organul suprem al asociaţiei este reprezentat de Consiliul Membrilor. Acest consiliu este condus, conform legii, de către Preşedinte.
-
Membrii sunt invitaţi la acest consiliu printr-o notificare scrisă ( sau pe e-mail) dată de către Preşedinte, cu 6 săptămâni înainte de evenimentul în sine. Evenimentul are loc de atâtea ori este nevoie, obligatoriu trebuie să se ţină o dată pe an.
-
Consiliul Membrilor poate fi ţinut şi chiar pe internet. Consiliul are loc, în acest caz, conform principiilor grupului de utilizatori. Invitaţia la un consiliu online se face prin e-mail. Acest mesaj conţine, pe lângă ordinea zilei, şi adresa de internet şi datele de acces ale Consilliului Online. Membrii au datoria să nu divulge aceste date nici unei terţe ce nu e membru. Votarea se va face prin intermediul aşa ziselor Formulare E-mail din cadrul grupului de utilizatori. Consiliul este înregistrat in forma unui sistem Computer-Log-Files (fişiere de logare). Acesta va fi semnat în formă fizică, listat, şi va fi anexat procesului verbal al Consiliului.
-
Consiliul Membrilor pune bazele directivelor pentru activităţile asociaţiei şi formulează întrebări de importanţă fundamentală. Următoarele activităţi sunt efectuate de Consiliul Membrilor in mod special:
-
Alegerea şi demiterea Preşedintelui
-
Consiliere în ceea ce priveşte starea unei activităţi şi planificarea unei activităţi
-
Acceptarea raportului de activitate al Preşedintelui
-
Luarea deciziilor cu privire la ajutorul acordat conducerii
-
Anularea taxelor de contribuţie, ce nu sunt parte a regulamentului.
-
Fiecare Consiliu al Membrilor convocat conform regulamentului este considerat drept capabil să ia o decizie legală, indiferent de numărul membrilor asociaţiei prezenţi. Fiecare membru are o părere.
-
Consiliul Membrilor ia deciziile pe baza unei majorităţi simple. În caz de egalitate de voturi, se va respinge unul dintre voturi.
Articolul 9 Modificarea regulamentului
Consiliul Membrilor decide în ceea ce priveşte modificarea regulamentului, modificarea obiectivelor asociaţilor şi desfiinţarea asociaţiei. Propunerile pentru modificarea regulamentului, modificarea obiectivelor şi propunerile ce ţin de desfiinţarea asociaţiei, se aduc de către membrii ce au drept de vot cu cel târziu o săptămână înainte de planificarea următorului Consiliu. Pentru a se lua o hotărâre, este nevoie de o majoritate de 75% dată de membrii cu drept de vot.
Articolul 10 Certificarea hotărârilor
Hotărârile ce se iau în Consiliile Membrilor se fac în scris şi trebuie să fie semnate de către Preşedinte.
Articolul 11 Desfiinţarea asociaţiei şi fondurile rezervate
În momentul când se ia decizia ca asociaţia să fie dizolvată, este nevoie de 75% din voturile membrilor cu drept de vot ca acest lucru să se îndeplinească. Această notificare se face în timp util in invitaţia organizării unui Consiliu al Membrilor.
În momentul desfiinţării asociaţiei sau când obiectivele scutite de taxe sunt omise, fondurile rămase vor fi transferate Spitalului de Copii „Kinderhaus zur Kaisereiche” din Wuppertal şi cantinei săracilor „Beer Sova” din Beer Sheva, Israel, fonduri ce trebuie folosite imediat şi exclusiv în scopuri de utilitate publică şi caritabile.
Wuppertal, 19 aprilie 2009
Membri: Alfred Patzelt, Tatiana Pocinoc, Stanciu Constantin, Nicolae Gâscă, Irina Crosnaru, Prof. George Emil Crosnaru, Lucia Müller, Michael Beck, Harald Müller [semnăturile membrilor]
Ştampilă: Înscrisă în Registrul Asociaţiilor, nr. 7290, Wuppertal, 16 iulie 2009
Grefierul Tribunalului
Ştampilă: Judecătoria Wuppertal
Recent Posts
- Multumiri de la Centrul de Protectie a Copilului Iasi
- Multumiri de la Mitropolia Moldovei si Bucovinei Parohia Bocnita
- Concert Vatican
- Michael Beck Doctor Honoris Causa – Universitatea “Petre Andrei”
- Inaugurarea Centrului Cultural German Garbova
Recent Comments
- Markus on Contact
- Branden on Concert de Craciun 2012
- Brigitte on Donatie Echipament Medical